1. پایش و ارزیابی متغیرهای محیطی با تکیه بر فرایندهای سیل، فرسایش و رسوب و خشکسالی

(کاربرد انواع فنون پایش متغیرها و مدل‌های شبیه‌سازی و ارزیابی پدیده­‌ها)

2. پایش و ارزیابی متغیرهای اقتصادی و اجتماعی و مشارکت‌های مردمی در آبخیزداری

(کاربرد انواع روش­های آماری و فنون تصمیم­گیری چند­معیاره در پایش متغیرهای اقتصادی-اجتماعی و عوامل موثر در مشارکت مردمی با تاکید بر پرسشنامه­های خبرگان و مردمی)

3.جایگاه مشارکت‌های مردمی در مدیریت حوزه‌های آبخیز

(بررسی جایگاه مشارکت مردمی در مدیریت جامع آبخیز و اولویت­‌بندی عوامل موثر در تحقق آن با تاکید بر پرسشنامه‌­های خبرگان و مردمی)

4. استفاده از فن‌آوریهای نوین و مدل‌های تصمیم‌گیری در مدیریت آبخیز

(کاربرد انواع فن­آوری‌­های نوین و فنون تصمیم­‌گیری چند­معیاره در مدیریت جامع حوزه‌­های آبخیز)

5. آمایش سرزمین در مدیریت بهینه حوزه‌های آبخیز

(آمایش سرزمین و رابطه آن با مدیریت جامع حوزه­‌های آبخیز)

6. جایگاه عملیات آبخوانداری، استحصال آب، سدهای زیرزمینی و ... در مدیریت حوزه‌های آبخیز

(بررسی جایگاه انواع عملیات آبخیزداری در مدیریت جامع آبخیز با تاکید بر عملیات آبخوان­داری، استحصال آب، سدهای زیر زمینی و دیگر عملیات بیولوژیک، سازه‌­ای و مدیریتی آبخیز)

7. چالش‌های مهم در اجرای مدیریت یکپارچه حوزه‌های آبخیز

(بررسی چالش‌­های موثر در تحقق مدیریت جامع آبخیز)